Vermut Xatet
Vermut Xatet
5 de julio de 2021

El vermut Xatet, el vermut més RTV

La Cambra i Vermuts Miró recuperen l’edició limitada del vermut de Reus que serveix per posar en valor la història de singulars personatges locals.

El vermut es podrà adquirir a la botiga de la Festa Major i els fons recaptats es destinaran a l’Associació Supera’t de persones amb trastorn de l’espectre autista i les seves famílies de Reus.

Vermuts Miró i la Cambra de Comerç de Reus han decidit recuperar, aquest 2021, l’edició limitada d’ampolles de vermut etiquetades amb el nom de personatges singulars de la història local

D’aquesta manera durant la festa major de Sant Pere es presentarà el Vermut Xatet, que rememora la figura del popular ciclista Josep Maria Sans Ciurana, un mite de l’esport de les dues rodes a la primera meitat del segle XX. Les seves gestes, tant en pista com en ruta, van elevar la seva llegenda al nivell de l’altra gran figura de l’època, el navarrès Mariano Cañardo. Precisament el vermut pren el nom del qualificatiu afectuós amb el que hom l’identificava al Reus de l’època, el de “Xatet”, atenent la seva petita alçada. L’eclosió de Sans explica el perquè el ciclisme fou durant aquella època el primer esport de la ciutat i, també, la construcció dels velòdroms que registraven una multitudinària assistència de públic.

La figura de Josep Maria Sans ha estat recuperada recentment pel seu net Josep Marsal que ha editat una memòria històrica que descriu, a la perfecció, la gesta d’un ciclista únic.

Cal recordar que aquesta serà la cinquena marca de vermut RTV que es va iniciar amb el Vermut Xola (en honor al reusenc de la força descomunal, Joan Besora), del Vermut Vuit Copes (en record de les copes d’Europa obtingudes pel Reus Deportiu), del Vermut Jorbor (en homenatge a l’actor de Bravium Teatre Jordi Boronat) i del Vermut Frias (en remembrança del pediatra Alexandre Frías Roig).

El vermut Xatet (envasat en ampolles de 187 ml) es podrà adquirir a la botiga de la Festa Major al preu d’un euro i mig i s’obsequirà als compradors amb una postal que reprodueix les cinc etiquetes realitzades fins el moment. Tots els diners recaptats es lliuraran l’Associació Supera’t de persones amb trastorn de l’espectre autista i les seves famílies de Reus.

Triple premio en el Frankfurt International Trophy

Triple premio en el Frankfurt International Trophy

Vermouth Miró Rosso, Vermouth Miró Reserva y Vermouth Miró Gran Reserva han sido premiados en el Frankfurt International Trophy en la categoría de Spirits. Nuestro vermouth más popular y auténtico, el Vermouth Miró Rosso ha sido galardonado con la medalla de Gran Oro....

leer más
Miró Vermouth premiados en los Premis Vinaris 2024

Miró Vermouth premiados en los Premis Vinaris 2024

El pasado 14 de marzo, Miró Vermouth se ha vuelto a vestir de gala por la entrega de los Premis Vinaris en la sección de vermuts y vinos aromatizados. La celebración, que ha repetido sede respecto a la edición anterior, se ha celebrado en el Espai Llotja de la Cámara...

leer más
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop